Wie is Rüdy M.?

Bij Rüdy M. maken we handgemaakte dassen en andere essentiële accessoires voor heren. De tijd van de das als subliem sierstuk is aangebroken. Een kledingstuk waar de man wel mee mag pronken. En een die zijn figuur nog wat extra statuur geeft.

En wat Rüdy M. betreft zijn pronkjuweeltjes exclusief. Daarom is de oplage van onze dassen zeer gelimiteerd en beperkt tot 5 of 10 exemplaren. En we maken ze van bijzondere stoffen waar slechts weinig van beschikbaar is. Daardoor zijn onze dassen one of a kind.

  • Handgemaakt onder eerlijke omstandigheden

  • Zeer kleine oplage, dus exclusief!

Rüdy M. wil terug naar een menselijke maat.
Kleding en stijl die de drager weer centraal zet.
Geen onrust en gejaag meer om mee te moeten doen.
Met zorg voor onze omgeving en elkaar.

De man zelf centraal

Bij Rüdy M. vinden we dat stijl zou moeten zijn zoals het bedoeld is: de man zelf centraal.

Jarenlang hebben anderen bepaald wat een man zou moeten dragen en wat ‘in’ is. Daar geloven wij niet meer in. Die manier van kleden zorgt voor zoveel gehaast en gedoe om steeds maar weer mee te moeten doen. Kleding die nooit echt goed zit, waarvoor te veel geld betaald wordt voor spullen die eigenlijk niet mooi zijn. Daarbij komt ook nog eens een productie die zeer te wensen overlaat voor de makers en voor de omgeving.

Duurzamer

We noemen onze dassen daarom duurzaam. We gebruiken stoffen die anderen niet meer interessant vinden – om wat voor onzinnige reden ook. Die nog zeer goede stoffen dreigen zo weggegooid te worden. Dat vinden wij zonde want als exclusieve das kunnen ze zeker nog lang mee gaan. Zo gaan we onnodige afvalproductie tegen.

Dit betekent niet dat we van iedere lap stof dat over is zomaar een stropdas laten maken. Integendeel. Rüdy M. wil alleen zeer exclusieve dassen maken en daarvoor kunnen we alleen zeer kwalitatieve stoffen gebruiken. Daarom zijn we continu op pad om net dat ene stofje te vinden waar we onze dassen van willen maken.