Hoe worden onze dassen gemaakt?

Onze handgemaakte dassen zijn one of a kind. We maken ze in zeer exclusieve oplages met slechts enkele dassen per serie. Iedere das heeft een eigen oplagenummer en wordt geleverd met een uniek certificaat.

Materialen

De dassen laten we maken van zeer kwalitatieve design stoffen die slechts in een enkel doek beschikbaar zijn. Zo gebruiken we bijvoorbeeld stoffen die gemaakt zijn voor bekende modeontwerpers, maar die zij niet meer nodig hebben. We gebruiken ook doeken die ooit een ander doel hebben gediend.

Hergebruik

Door die doeken te gebruiken worden heel goede stoffen niet weggegooid. Als das geven we ze een verdiend nieuw leven. Rüdy M. laat zien dat exclusief kleden ook duurzaam kan zijn.

Customizen

Hoe het ontwerp van de das er uiteindelijk uit zal zien laten we afhangen van de stof en het verhaal dat wij met de das willen vertellen: een brede of juist een smallere das, wel of geen zichtbare stiksels, de voering, en meer. We maken en ontwerpen de dassen in Nederland.

Styling

De Rüdy M. dassen zijn altijd 155 cm lang, we gebruiken 170 cm draad voor het stiksel en ze hebben allemaal een extra lus in het stiksel voor een optimale flexibiliteit tijdens het strikken.

Over Rüdy M

Bij Rüdy M. vinden we dat stijl zou moeten zijn zoals het bedoeld is: stijl die de man zelf centraal zet.
Jarenlang hebben anderen bepaalt wat een man zou moeten dragen en wat ‘in’ is.
Daar geloven wij niet meer in.

» Lees meer